Според Чуков той оттеглил подкрепата си за президента Румен Радев заради неспособността му да определя приоритетите на страната, което е основната му функция. Експертът смята, че най-голямата заплаха за България е демографската криза, а не бойните самолети, за които Радев настоява. Според него и законът за борба с корупцията не е работа на президента и свикания на тази тема КСНС, който приключи вчера, няма да доведе до никакви резултати.

«Тези пари, които искаме да дадем за самолети, трябва първо да ги вложим в нашия ВПК», смята експертът. Според него цялата политика в България е караоке.

Боян Чуков заяви, че Корнелия Нинова и цялото сегашно ръководство на БСП са токсични за партията и че ако лидерката й не напусне председателския пост на заседанието на конгреса през идната седмица, ще повлече и партията надолу.

Експертът и съветник на двама премиери недоумява как е възможно да се пише алтернативен бюджет при положение, че няма на какво да е алтернативен, тъй като друг не е показан. Камо ли да се свиква конгрес на тази тема.

И допълни, че бюджет, писан от БСП, може да бъде социалистически, но не и алтернативен на нещо, което все още не съществува.

Той беше категоричен, че Нинова е перфектен изпълнител, но не не е визионер, а изпълнява нарежданията на определени властови кръгове в САЩ, с които е обвързана.

Скъсването на отношенията с АБВ за кандидатурата на Радев за президент е само доказателство за това, смята Чуков.

«Страхотен шум се вдигна покрай този закон за корупцията. След това се оказа, че го пише някаква адвокатска кантора, а след това излязоха данни, че са платили 50 000 лева, а за знаме беше изваден г-н Крум Зарков, който трудно можеше да обясни как е написал този закон», разкри Чуков.

Чуков посочи, че тя е пръкаснала връзките си с партията и взема погрешни кадрови и управленчески идеи. И посочи като пример фактът, че в парламентарната група на БСП няма ярки представители на различните професии — например медик сред червените депутати е личният лекар на Стефан Данаилов.

Той сподели, че Нинова първо е разрешила, а след това е забранила на трима от депутатите си да участват в изключително важна международна среща.

ПИК

Тагове: ; ; ; ; ; ;