Бизнесмени и бизнесменчета, мародери и мародерчета, за колко пъри продадохте зад граница 12 щурмови самолети СУ-22? Това попита бивш пилот, който във Фейсбук се представя под името Ха Джи Борис.
Писмото му подейства като взрив в средите на авиацията.

Ето какво сподели възмутен  пилотът-пенсионер:

Преди има няма месец, започнах да издирвам останките на Су-22 в България и публикувах намерението си във ФБ.

Преди това питах и разпитвах цяла година, някой разполага ли със снимка на нарязан Су-22 – оказа се, че такава няма никой.

Безусловно се откриха трите спарки №№ 101, 103 (в Сливница) и 206 в музея в Крумово.

Бойните от първата серия – 501 в Баня, 502 в Безмер и 503 край Омуртаг.

От втората серия 716 в Долна Митрополия и 818 в Крумово.

От последната серия 511 в НВИМ и 410 край Килифарево.

Най-после завчера излезе тихомълком полугласно информацията, че останалите 12 бойни машини са продадени зад граница и понеже темата е актуална бих искал да попитам продавача на тези почти нови машини.

За колко пари ги продадохте бе уважаеми и какво си купихте с тях?

Как пък тъй не се скопосахте с парите от 12 машини купени за по 11 000 000 $ нови и голи самолети без оборудване , а с него вече на цена от 16 000 000 $ да се усети някаква полза за армията или държавата.

Ще си признавате ли или да?

Само за слепите не е видно, че от всяка серия сте събрали по четири самолета, като тези дето сте ги оставили по кюшетата сте ги оскубали за ЗИП и сте продали десетина почти нови машини, казвайте без бой, че аман от резилите ви — „бизнесмени и бизнесменчета, мародери и мародерчета“.

Тагове: ; ; ;