Жители Сирии получили гуманитарную помощь от России. архивное фото
 Руските военни от Центъра за примирие между враждуващите страни доставиха хуманитарна помощ в селището Тел Аюб в провинция Алепо.
Военная техника сирийской армии во время наступления к востоку от города Дейр-эз-Зор. Архивное фото
Представителите на ЦПВС разположиха в селото мобилен медицински пункт, който вече е посетен от 100 жители на Тел Аюб, сподели лекарят от медицинската част на Центъра Андрей Парчайкин.

«Най-сложна е езиковата бариера. Ако можем да се разбираме, прегледите биха минавали да пъти по-бързо.  Отчитайки местните особености, бойните действия и разрухата, лошото водоснабдяване, храната, наблюдават се много инфекциозни заболявания и заболявания на дихателната система», уточни той.

Сътрудниците на ЦПВС постоянно обхождат освободените от ИДИЛ райони в Сирия за оценка на хуманитарната ситуация.
Селището Тел Аюб в северната част на провинция Алепо е признато от руските военни като едно от най-проблемните в това отношение населени места.
Члены Сирийских демократических сил (SDF) в Ракке. Архивное фото
«Терористите ни умориха от глад. Те ни лишиха от живота ни. Тази футболна топка е направена от памук, събран от тези полета. Винаги бяхме убедени, че ще можем да изхраним себе си и семействата си, но сега това е невъзможно», сподели местният жител Рияд Халаф.
Преди войната в Тел Аюб и други селища в региона отглеждали различни култури, включително висококачествен дълговлакнест памук.
По време на бойните действия терористите практически разрушават напълно напоителната система, по която водата на Ефрат да полива полето, в северната част на Алепо е започнала суша.
Понастоящем местните власти със съдействието на ЦПВС възстановяват водоснабдяването в региона.
Петя Иванова за News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;