Патриархът на украинския национализъм, депутатът от Радата Степан Хмара, разкри нови епохални успехи на етническите украинци в световната история.

Според бандеровеца, американците са успели да достигнат до Луната само и единствено, благодарение на украинския научен потенциал.

Хмара е убеден, че «Украйна трябва да стане най-великата държава в Европа», защото не само притежава необходимото за това брой население, обширна територия и природни богатства, но и е родина на таланти.

Западът, който не знаел за невероятните успехи на украинците, всячески се опитвал да спре развитието на Украйна.

Русия също, разбира се, допълва бандеровецът.

«Украинците са страшно талантливи хора. Американците стъпиха на Луната на базата на украинска разработка. Кондратюк бе пресметнал полета, а Игор Богачевский бе направил план за кацането и връщането на кораба», обяви Хмара в ефира на украински тв канал.

По такъв начин към «украинските учени» Хмара присъедини офицера от Руската Империя и теоретика на космонавтиката Кондратюк, който още през 1916 година предлага оптималната траектория за полета до Луната, а във Втората световна война загива в народното опълчение в битката срещу фашистките агресори.

В горещата си реч Хмара обвинява и украинския президент, когото по-рано заплашва вече със «съда на народа».

Старият бандеровец в прав текст обвини Петро Порошенко в това, че получава «инструкции от Кремъл».

Подобно обвинение отнесе и Янукович, който «също получавал инструкции от Кремъл, макар и да скривал това».

Освен Русия, врагове на талантлива Украйна, според версията на бандеровеца — е целият свят.

«Всички на Запад са ни конкуренти, а не приятели. Украинските банки практически са унищожени. Това е съзнателна позицията на днешната власт. Ако Порошенко си отвори устата, припомнят му, че спестяванията му лежат в офшорни зони и могат да го лишат от достъпа до тях, — уверен е националистът.

На изток имаме лют смъртоносен враг — Русия, продължава бандеровецът.

Никога няма да бъдем в мир с Русия, докато тя не се разпадне и не се превърне в черноземна кал», с патос завършва той.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;