10 октомври 2017-Нюз Фронт.

CNN твърди, че са получили писма засягащи срещата между сина на Тръмп и руски юрист.

Американската телевизия  CNN съобщи в понеделник, че е получила по електронната поща, кореспонденция, касаеща миналогодишната среща на сина на американския лидер Доналд Тръмп -младши с руския юрист Наталия Веселницкая в Ню- Йорк.

 

 

По данни на телевизията, електронните писма на Наталия Веселницкая и Роб Голдтоун са били предоставени любезно от адвокат Скот Балбър.

Припомняме, че в ексклузивно интервю за нашата агенция Наталия Веселницкая разказа, че в САЩ нямат интерес да излезе на бял свят информацията, която има.

Никой в САЩ, нито прокурорите, нито ФБР, или политиците нямат интерес да излезе на бял свят моя разказ»
Всяка от страните, и републиканците, и демократите, искат да ме използват в тази атака.
Мисля, че вие сте в състояние да покажете, и пред народа на САЩ, това което знам аз.

 

От материала публикуван на сайта на американската телевизия, става въпрос за кореспонденцията между Наталия Веселницкая и продуцентът Роб Голдстоун, който по-рано потвърди, че именно той е организирал срещата между нея и Тръмп-младши.

Електронните писма както твърдят от  CNN са предоставени от адвокат Скот Балбър, чийто клиенти са предприемачите  Араз Агаларов и синът му Емин. Последеният, както твърдят медии пък също бил инициатор на срещата.

По версията на американската телевизия, от материалите, постъпили в редакцията, следва, че Веселницкая е очаквала, че срещата ще засяга именно приетия в САЩ » Закон на Магнитски», предвиждащ прилагането на санкционни мерки по отношение на редица длъжностни лица от Русия, а също и перспективи за подобряване на отношенията между Москва и Вашингтон.

CNN отбелязват, че в интервюто й с нейни журналисти Балбър посочва, че за адвокат Наталия Веселницкая, целта на срещата е било обсъждането на възможността за отмяна на » Закона на Магнитски». Адвокатът не изключва, че Голдстоун или представители на Доналд Тръмп-младши са изтълкували невярно намеренията на Веселницкая, като са си представяли, че тя може да им предостави компрометираща информация за бившия държавен секретар Хилари Клинтън, която по онова време беше кандидат за президент излъчен от демократите и главен съперник на сегашния лидер на САЩ Доналд Тръмп.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;