9 октомври 2017-Нюз Фронт.

Colectivo Utopíaмеждународно движение защитаващо интересите на работническия клас, смята, че референдумът в Каталуния е планиран от режисьорите на

» Цветни революции» в полза на световната буржоазия, дори и да изглежда на пръв поглед, като борба за свобода с ляв акцент.

В действителност, зад Каталунския референдум стоят такива одиозни фигури на Кукловодите на световното задкулисие, като спонсора на «майданите» Джордж Сорос и знаменития мистидикатор, медия-специалист по разпалване на конфликти Джин Шарп.

 

 

 

 

Основната цел на отделянето на Каталуния от Испания, Colectivo Utopia, наричат « балканизация», тоест, разцепване на на ционални държави, за да натрапят проекта на Федеративна Европа, посредством създаване на изкуствени държави, без каквато и да било история или минало. И такива държави ще дават слабичкия си суверенитет под контрола на по-силни играчи.

 

Анализаторите от  Colectivo Utopia критикуват левите за подкрепата на референдума: » Това,което правят левите в подкрепа на каталунския национализъм, в действителност е помагане за създаването на колонии на НАТО, това е новото » Косово» в Средиземно море. Това, което левите наричат » режим 78″, никога не е било » диктатура на Франко».

При това, анализаторите от  Colectivo Utopia отбелязват, че привържениците на референдума подлагат на критика всички, които си позволяват да изразят някакво съмнение по отношение на целите на референдума, и го наричат про-американски проект. Подобни хора веднага са заклеймявани като предатели и врагове на левите. Особено силно се заклеймяват онези, които разобличават идеята на «каталунския суверенитет», с мозъчни центрове в САЩ и европейската база на Джордж Сорос.

 

 

 

От друга страна, в западните медии е в ход цяла кампания по прикриването на онези, които в действителност стоят зад идеята на отделянето на Каталуния от Испания. И затова с тази цел като едва ли не основен инициатор на каталунския процес по отделяне е посочена Русия. По старата западна схема, за всичко в света да е виновна Русия.

 

Като доказателства за истинските цели на референдума в Каталуния анализаторите от  Colectivo Utopia публикуваха голямо разследване, което се състои от няколко части.

 

В първата част на разследването се показва, че всички протестни акции в Каталуния са били добре организирани.

» Въпреки, че демонстрациите, които вървят в Барселона и по цяла Каталуния, завариха всички неподготвени, истината е, че в изминалите месеци в медиите вече се беше появила доста информация, която показва, че тази мобилизация на хората, никак не е спонтанна, а е доста добре планирана»

 

Втората част на разследването разкрива » американската връзка» с процеса»:

 

 

» Каталунския президент  Карлес Пучдемон се среща с президента на ултралибералното ядро на САЩ

Артур Брукс във Вашингтон, който оглавява Американския институт по предприемачество. (AEI).

 

 

AEI –велик идеологически аналитичен център, който десетилетия храни републиканската партия.

Няколко часа по-късно,  Карлес Пучдемон, се среща също така с трима републиканци, които са за укрепяне на армията на САЩ. Това са конгресмените от Флорида , Марио Диас-Баларт, Леана Рос-Лехтинен и Карлос Курбело. Като разбира се, говорим за лични срещи.

А самия Брукс успява по време на посещението си в Каталуния, малко преди събитията да се види с Пичдемон и да навести тези, които нарича » свои приятели».

Третата част на разследването се нарича АНК и Ómnium, каталунските ученици-последователи на Джин Шарп. В тази част се говори за организациите, които стоят зад уличните демонстрации.

До тук както виждаме, добре организиран американски сценарий, разбира се със солидно финансиране.

 

» Припомняме, че Лиз Кастро, и Куим Торра ( въпросните ученици-бел.ред) бяха едни от най-видните дейци на Националната асмблея за последните години. На миналите избори в секретариата на АНК Лиз зае първо място, а Куим четвърто»- посочват анализаторите връзката на вдъхновителите на референдума с организациите финансирани от САЩ.

 

 

Разследването на  Colectivo Utopia показва още и  интересите на Израел и други играчи.Ясно е показана и връзката на каталунския референдум с процесите в Сирия, референдума в Кюрдистан.

Това е голям аналитичен труд, който разкрива детайлно всички подводни камъни на каталунския референдум, а феновете на «руската следа» явно ще се разочароват доста, като се запознаят с него.

До такъв извод стига испанското издание Laverdadocultablog, публикувало разследването на  Colectivo Utopia.

 

 

Превод: Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;