Анкара. Турция. Архивное фото

Посолството на Турция в САЩ обяви за спиране издаванета на неимигрантски визи за американски граждани.

Съответната информация е публикувана в Twitter от дипломатическата мисия

Посмотреть изображение в Твиттере

Statement from the Turkish Mission to the U.S., October 8, 2017

 
 «Последните събития заставиха правителството на Турция да преразгледа въпроса за задълженията на правителството на САЩ по отношение безопасността на дипломатическата мисия на Турция и нейния персонал. За да можем да сведем до минимум броя на посетителите в нашето посолство и консулствата, ние спряхме всички неимиграционни визови услуги във всички дипломатически мисии в САЩ», гласи съобщението.

СПИРАНЕ ИЗДАВАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИ НЕИМИГРАНТСКИ ВИЗИ

Посолството на САЩ в Анкара по-рано в неделя обяви за спиране издаването на неимигрантски визи в американските дипломатически мисии в Турция.

Посмотреть изображение в Твиттере

Statement from the U.S. Mission to Turkey

ОТ КАКВО ЗАПОЧНА ВСИЧКО
Военная охрана у тюрьмы недалеко от Стамбула во время судебного процесса над участниками заговора против Тайипа Эрдогана. Архивное фото
Съдът в Турция миналата сряда арестува работник от генералното консулство на САЩ в Истанбул Метин Топуз, обвинявайки го за връзки с организацията на ислямския проповедник Фетфуллах Гюлен, когото Анкара счита за организатор на опита за държавен преврат миналата година.

Топуз, както предаде агенция Anadolu, позовавайки се на правоохранителните органи, е обвинен в подриване на конституционния строй.

В списъка на обвиненията към него фигурират също шпионска дейност и опит да се свали турското правителство.
Арестуваният е заподозрян във връзки с полицаи и с екс-прокурора Зекерия Озом, знимаващ с дела за корупция във висшите ешалони на властта през 2013 г.
Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;