Ангела Меркел произхожда от интересно семейство. Нейният баща, протестантски пастор, през 50-те години, когато всички започват да бягат от ГДР на Запад, се обръща към противоположната посока. Едва ли бащата е бил въодушевен от идеите да се построи социализъм.

Подобни премятания са стандартен начин за прикриване на агентура.

Самата Ангела е била активистка не само в Съюзна на немската младеж (аналог на комсомола), но и, както шептят, продължително време е членувала в неонацистка група.

Авторът на тези редове е виждал с очите си младежи от ГДР от онова време, които са обособени в групи и въодушевено изпъват ръка в «Зиг Хайл»…

Като активистка в Съюза на немската младеж Меркел няколко месеца е била в СССР.

Спомнете си, че комсомолците от страните на народна демокрация можеха да бъдат в СССР за седмица, максимум за месец.

При условие, разбира се, че визитата НЕ Е по линията на органите.

След падането на ГДР архивите на Щази, с неголямо изключение, попадат в ръцете на американците.

Затова е твърде вероятно Вашингтон да е получил още тогава компромат за Меркел, с помощта на който я държи на каишка.

Все още не е утихнал скандалът около публикациите на патриарха на европейската политика — Хелмут Кол.

Те се отнасят до Меркел и до екс-президента на СССР Михаил Горбачов.

Откровените си спомени политикът направи още в началото на  2000 г., записан е от журналиста Херберт Шван.

Всичко е записано на диктофон.

Например, «приемната дъщеря» на Кол Ангела Меркел, която става канцлер едва през 2005-та година, не е пощадена от Кол.

Затова възрастният политик е напълно искрен.

През 2014 година журналистът издава спомените му под името «Протоколите на Кол». В книгата са спомените на Кол и бележки на автора. Ето малка част и от двете.

«Ангела не умееше да държи ножа и вилицата.

Подобно на престарелия крал Лир, Хелмут Кол може вече да не обръща внимание на други. Настоящият глава на Германия (Меркел) той нарича «свой позорен храненик».

«Ангела Меркел така се замота около храната, че се наложи няколко пъти да я призовавам към ред», казва Хелмут Кол.

Нейният приближен Фридрих Марц, главата на обединението на християнските демократи (ХДС) — партия на болшинството в местния парламент — това е човек, който не е способен на нищо. Меркел си няма и понятие какво прави, а ръководителят на партията Мерц е политически младенец», казва Кол.

Твърде е вероятно Щази (министерството на държавната сигурност на ГДР) да е обърнало вниманието си точно върху Меркел именно поради тази причина — произход, членството й в неонацистка групировка, слабата мисъл, липсата на понятие за случващото се, дебилното поведение….- всичко това превръща всеки в послушно оръдие на спецслужбите.

Всичкото горенаписано и кой знае още колко друго става достояние на спецслужбите на САЩ.

През 2007 г. генералът в оставка и ветеран от контраразузнаването на ГФР Герт-Хелмут Комоса публикува книгата «Немската карта: скритата игра на германските спецслужби».

В книгата се разказва за т.нар. «Канцлер-акте (der Kanzlerakt) — секретен документ, който от 1949 г., пристигайки в САЩ след избирането си, трябва да бъде подписан от всеки глава на Германия.

Канцлерът се задължава да бъде верен на идеите на евроатлантическата интеграция и да служи като проводник на американското влияние в Европа.

Впрочем, работата била не толкова в  «Канцлер-акте», колкото в това, че Вашингтон има компромат за всеки крупен чиновник в Германия.

News Front

 

 

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;