Венецуела, която напоследък е във фокуса на световните медии като страна, чиято врата към света е затворена, а нейният президент- Николас Мадуро е клеймосан като «диктатор», Мадуро от 3 до 6 октомври направи международна обиколка «светкавица» в четири страни — Алжир, Русия, Беларус и Турция, където се срещна и преговаря с президентите на тези страни, с прездентите на парламентите в Беларус и Турция, както и участва в Енергийния форум 2017г. в Русия.

Отбелязвам в снимки — туитър посещението му.

На всички официални преговори присъстват външните министри и ресорни министри по възловите теми.

В новото време светът възприема един стил на бързи държавни визити, а не на дълги проточели се визити със закуски и чайове и с клише-експозета.

А като изтърсиш «торбичката от визитата», няма нищо — обещания и бла, бла.

Венецуелският президент също има съпруга — тя се казва Силия Флорес, но нейната биография е далеч по-тежка от неговата дори, биография на изтъкнат юрист и законододател, юридически съветник на Уго Чавес и президент на Венецуелския парламент дълги години.

Силия Флорес също придружава съпруга си като «първа дама», но не се снима с държавниците, а само на слизане от самолета фотографите са я «открили» пред самолета с букета за «добре дошла».

Та мисълта ми е «думам ти, щерко, сещай се, снахо! Хубава дъждовна събота!

Жоржета Пехливанова, дипламат

Снимка на Jorgeta Pehlivanova.
Снимка на Jorgeta Pehlivanova.
Снимка на Jorgeta Pehlivanova.
Снимка на Jorgeta Pehlivanova.
Снимка на Jorgeta Pehlivanova.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;