Бойците в сирийското населено място Сувейан, разположено северно от Хасаке, в резултат на използването на джихад-мобили са успели да пробият линията на отбраната на кюрдските съюзници на САЩ и да ги принудят да бягат.

Съобщава се, че в резултат в плен при джихадистите се оказали няколко човека от  SDF, които ислямистите впоследствие подложили на кървава разправа заради предишното им стремително настъпление.

Издевателствата на ислямистите се излели в кървава разправа, а след това в жестока екзекуция над предалите се в плен кюрди.

Според съобщения от арабското издание AMN, няколко пленени бойци са били обезглавени от терористите, останалите са били разстреляни.

По-рано силите на SDF с подкрепата на САЩ успяха да постигнат определени успехи в рамките на настъпателната операция, чиято цел беше територията на нефтената сирийска провинция Дейр ез-Зор.

След отстъплението бойците от ИДИЛ организираха активни действия около автомагистралата М7 в селските райони Хасаке с цел нанасянето на по-големи загуби на своите противници.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;