В противен случай бойците от спецчастите от сирийските правителствени войски за всеки екзекутиран ще убият по 100 човека, свързани с ИДИЛ..

Информационни портали съобщават, че бойците от елитната военна част към ВС на Сирия «Ловци на ИД» са готови да платят на терористите от ИДИЛ по 1 милион долара за всеки освободен от плен руснак.

Съответното изявление се появи в профил в Туитър, който е акуант на представители на ISIS Hunters.

«ЗА ИДИЛ*: както вече казахме на 29 септември, готови сме да платим по 1 милион долара за всеки освободен руски брат. В противен случай ще убием по 100 човека, свързани с ИДИЛ, за всеки екзекутиран», се казва в съобщението.

Для ИГ*: как мы уже говорили 29 сентября, мы готовы заплатить по 1 миллиону долларов за каждого отпущенного русского брата. Иначе мы убьем по 100 человек, связанных с ИГ*, за каждого казненного

Според думите на военни кореспонденти, страните вече се подготвят за преговорите по въпроса, защото изявлението, което се появи в социалната мрежа Туитър, може да се счита за официално.

Припомняме, че на 3 октомври, контролираната от ИДИЛ информационна агенция «Амак» разпространи в Мрежата видео, в което се виждат уж пленените руски граждани.

Във видеото Роман Заболотний и Григорий Цуркин отбелязват, че са взети в плен в резултат на контранастъпление на терористите в района на сирийското селище Шуля.

На 4 октомври прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков коментира ситуацията, заявявайки, че Москва без съмнение е разтревожена от съдбата на пленените в Сирия хора, ако те са граждани на Руската Федерация.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

Тагове: ; ; ;