Беларус е готова да помага на Венецуела за възстановяването на нейната икономика в срок от пет години. Това заяви днес беларуският президент Александър Лукашенко на преговорите с гостуващия в Минск венецуелски президент Николас Мадуро, предаде ТАСС.
По думите на Лукашенко Венецуела изпитва трудности, но те не трябва да се преувеличават. Той припомни, че след разпада на Съветския съюз положението в Беларус е било по-тежко.
Мадуро каза, че понастоящем неговата страна е в състояние, подходящо за «възстановяване и икономически растеж». По думите му това състояние позволява да се задействат проекти «в областта на политиката и дипломацията, а също по конкретни насоки в икономиката, индустрията и петролната промишленост».
Беларуският домакин изрази убеденост, че санкциите срещу Венецуела са «безперспективни и вредни», включително за тези страни, които са ги наложили. Той добави, че през ноември т.г. в Минск ще се събере двустранна комисия, която ще набележи конкретен план за бъдещото развитие на отношенията между Беларус и Венецуела.
Александър Лукашенко изрази готовност да посети Венецуела, БТА

Тагове: ; ; ;