МО Русия подозира САЩ в предаване на разузнавателни данни на терористите

4 Октомври 2017-Нюз Фронт.

Освен с оръжие, се оказва, че САЩ снабдяват терористите и с информация…

Министерството на отбраната на Русия съобщи за атака от страна на » Ислямска държава» към позициите на сирийската армия от зона в която се намира военната мисия на САЩ, отбелязвайки, че терористите най-вероятно са били информирани от американците за постовете и разположението на правителствените войски на Сирия.

 

 

МО Русия подозира САЩ в предаване на разузнавателни данни на терористите

Неслучайна случайност

Официалният представител на руското военно ведомство Игор Конашенков отбеляза, че на 28 септември отряд на бойците е направил опит да превземе един от градовете, в които се разполагат постове на сирийските правителствени войски. Терористите са успели да преминат през скритите постове на сирийската армия, а за да направят това са разполагали с точни координати и информация, къде точно се разполагат военните обекти на САА.

Подобни данни терористите могат да имат само благодарение на въздушно разузнаване, и най-вероятно са ги получили, за да извършат диверсия и да пробият напред.

 

Всички атаки тогава са извършени от разстояние 50 км от населения пункт Ет-Танф на сирийско-йорданската граница.

» Ако американската страна разглежда такива операции като » непредвидени случайности:, руските ВКС в Сирия са готови да пристъпят към пълното унищожаване на всякакви подобни » случайности» в подконтролните им зони»- в заключение заяви представителят на Министерството на отбраната.

 

МО Русия подозира САЩ в предаване на разузнавателни данни на терористите

 

 

Според него, разгромът на терористите се препятства не от боеспособността им, а от пряката американска подкрепа.

 

Връзките на САЩ с терористите

Това е стара любовна история, за нея има много доказателства и факти, които изплуват неведнъж- грубо е да кажем, че ИДИЛ е любовница на САЩ, ако използваме такава метафора, но, че връзка между тях има не е тайна вече за никого.

В края на този септември Министерството на отбраната на Русия публикува и снимки направени по въздух, на които се виждат ясно тези топли отношения между САЩ и терористите: на снимките са обектите на ИДИЛ в северната част на Дейр-ез-Зор, и американски военни и техника.

Снимките са направени в периода от 8 -12 септември тази година, в районите на дислокация на въоръжените формирования на ИДИЛ, и на тях се вижда огромно количество американски » Хамъри», с които обикновено се возят специалните части на САЩ.

Тогава военното министерство обнародва снимките на страницата си  в Facebook,.за да могат всички да видят.

Напомняме още, че за връзките на САЩ и ИДИЛ и за това кой движи войната в Сирия писа в разследванията си журналистката Диляна Гайтанджиева, която в серия материали показа не само «пътя на смъртта», но и участниците в канала, на чело на който седи …САЩ.

Вследствие на разкритията си Диляна беше уволнена, след директна инструкция дошла по линия на американското посолство у нас.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...