Вижте го побеснелия шведски алкохолик и човекомразец как триумфално напуска България. Гнусната гавра с една беззащитна жена и оттам с цялата ни страна и със всеки от нас ще му струва колкото една вечеря за четирима в Стокхолм.

Във всяка една уважаваща гражданите си държава шведът би бил осъден да търка дълго наровете заедно със закоравелите престъпници и да плати седемцифрена глоба на жертвата си. А тук, след побоя, той е прекарал два месеца в хотелски апартамент, безплатно и без нищо да му липсва. И накрая го пускат да си тръгне без дори да плати жалката глоба.

Наистина, изглежда че нищо не може да предизвика по-голямо отвращение в България от съдебната система. Но тук може би не е виновен само съдията.

По-скоро той или тя са изпълнили политически указания — да не дразним чужденците, да им покажем, че сме гостоприемни и незлобливи, че могат да безчинстват безнаказано, да се забавляват както си искат с честта и достойнството на българите и държавата им. Няма страшно, дори да отидат на съд, той ще ги оправдае и пусне на свобода.

Съдът се командва от политиците, а те, знайно е, в голямата си част са подлоги, чуждопоклонници и продажници.

Васил Василев, Национален комитет «Васил Левски»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;