29 септември 2017- Нюз Фронт.

 

Вече за никого не е изненада, когато САЩ и компания пуснат поредната порция информационни небивалици в общественото пространство. Обикновено, такива информационни атаки се придържат към линията » Русия стои зад всичко»- Русия избира и назначава президенти и правителства по целия свят, Русия има хакери, които имат достъп до всичко, Русия поръчва ураганите и природните бедствия…

Добре дошли в холивудския прес- център. Ако оставим хумора настрана, в информацинната война, обаче са задействани огромни ресурси- и човешки, и финансови.

Цели структури, отдели, департаменти, фондации, тролове и прочие, имат задачата да убеждават световната общественост в мита за «руската заплаха», докато САЩ и компания, продължават да въоръжават нелегално терористите, да убиват невинни хора в Сирия, Украйна, и да се бъркат във вътрешните дела на редица държави.

 

 

Поредната американска сензация е..обвинение към Русия в организиранети и разпалването на безредици в САЩ.

В американските медии се появи информация, че с помощта на социалните мрежи Русия е способствала разпалването на масови безредици в САЩ, избухнали на расова основа в Фъргюсън и Балтимор.

Колко оригинално!

Според данни на телевизия  CNN, за целта Москва е плащала за политическа реклама в Facebook.

Освен това, някои американски издания твърдят, че именно «руските интернет-тролове» са виновни в скандала, между президента на САЩ Доналд Тръмп ( който е назначен лично от Владимир Путин, според други американски медии) и Националната футболна лига.

Разбира се, сензационните открития на американските медии се позовават изключително на » анонимни източници», и не предоставят никакви доказателства.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;