29 септември 2017-Нюз Фронт.

Русия смята за необходимо провеждането на независимо международно разследване на събитията в Одеса през май 2014. Това заяви постоянния представител на Русия при ОССЕ Александър Лукашевич на заседанието на Постоянния съвет на Организацията. Текста на заявлението е публикуван в петък на сайта на външното министерство.

 

 

 

 

» Не може да се оставят без внимание трагичните събития от 2 май 2014 година в Одеса. Киев имаше повече от 3 години за да проведе професионално и безпристрастно разследване. И нищо не свърши.»- констатира дипломатът

 

Той отбеляза още, че 19 души са били арестувани за дълго време, само заради това, че са се обявили против държавният преврат в Украйна.

» Обвиненията срещу тях, се наложи да бъдат свалени с решение на съда в град Черноморск»- напомни Лукашевич.

 

» Издевателство  над правосъдието стана задържането в залата на съда на двама оправдани по това дело- гражданинът на Русия Евгений Мефедов, и гражданинът на Украйна Сергей Долженков»,- продължи дипломата, добавяйки, че обвиненията срещу тях са изцяло изфабрукувани.

Фактически, те продължават да са политически затворници в Украйна, които трябва да бъдат освободени.

« Защото истинските престъпници до сега избягват наказанието»-  подчерта Лукашевич.

 

 

 

» В тази връзка смятаме за необходимо провеждането на независимо международно разследване на събитията в Одеса от 2 май 2014 година. Защото Украйна се оказа неспособна на това»,- подчерта руския дипломат.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;