28 септември 2017-Нюз Фронт.

Към настоящият момент всички вече са чули за смъртта на руския генерал-лейтенант Валерий Асапов и два полковника загинали в резултат на минометна атака от страна на терористите на Ислямска държава.

 

 

Точно както и в случая с нападението на подразделението на руската военна полиция около Дейр -ез-Зор, руската страна обвинява американците, че стоят зад нападението.

И не само това, вече Русия в прав текст отправи обвинения към САЩ, че активно сътрудничи и подпомага ИДИЛ*.

 

Силите за специални операции на САЩ осигуряват на Сирийските демократични сили, които са под американско покровителство, безпрепятствен проход чрез въоръжениете групировки на ИДИЛ.

Без никакво съпротивление от страна на ИДИЛ, СДС се придвижват по левия бряг на река Ефрат в посока Дейр-ез-Зор.

Снимките направени с помощта на авиоразузнаването в периода от 8 до 12 септември над позициите на ИДИЛ, са фиксирали огромно количество автомобили  Hummer, които принадлежат на силите за специални операции на САЩ.

Тези снимки ясно показват, че подразделенията на силите за специални операции на САЩ се разполагат в укрепените пунктове, оборудвани от терористите на ИДИЛ.

При това, абсолютно няма никакви признаци на нападение, борба, или каквито и да било авиоудари от страна на възглавяваната от САЩ международна коалиция, които да свидетелстват, за опити на американците да прогонят терористите от тези позиции.

Тъкмо обратното, САЩ дори са забравили елементарни мерки да прикрият близките си отношения с ИДИЛ.

 

Въпреки, че укрепените пунктове на САЩ се намират на териториите на ИДИЛ, в тях няма организирана бойна охрана. От което лесно можем да направим извода, че такава не им трябва, и САЩ се чувстват спокойни и в безопасност в регионите, контролирани от терористите.

На горната снимка, може да видите картите представени от руската страна, доказващи тези топли и партньорски отношения между САЩ и ИДИЛ.

 

Всичко това, свидетелства, че Пентагона явно вече е взел решение, директно да атакува руските въоръжени сили, дори и неофициално. А и не бива да забравяме, за успехите на руските въоръжени сили съвместно със сирийските правителствени войски и разгрома на терористите в Сирия.

Към днешна дата и » добрите» и «лошите» терористи претърпяха сериозни поражения в гражданската война в Сирия.

Съвсем отговорно можем да заявям, че САЩ също претърпя поражение, докато играеше ролята, че се бори с тероризма, на всички стана известно, че САЩ всъщност, въоръжава и финансира терористите, обучава ги, и въобще помага както може.

Победиха Сирия, Русия, Иран и Хизбула, а Израел е силно развълнуван.

 

Още един момент- американския план по използването на кюрдите като пехота и пушечно месо, също претърпя крах.

Кюрдите се оказаха твърде умни и се отказаха от това да бъдат използвани от американците.

 

Отделно, не сработи и  американския план «Б» за разделяне на Сирия, в резултат на военните успехи на сирийските въоръжени сили, и в този ред на мисли, САЩ са не само дълбоко разстроени от всичко това, но и обидени от успехите на Русия в Сирия.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;