26 септември 2017- Нюз Фронт.

Святослав Шевчук- главният украински униат, националист, отявлен » евроинтегратор», непосредствен подчинен на на папа-йезуит Франциск, се изтърва, по време на конференцията под наслов » Ролята на религията в европейската интеграция- перспективи за Украйна и ЕС», казвайки, че в страната са останали едва 32 милиона.

 

 

По време на конференцията главата на УГКЦ заяви, че според данните на украинската официална статистика, към 1 август 2017 година в Украйна живеят 42 милиона и 300 хиляди граждани.

В действителност, никой не знае колко са жителите на Украйна днес, колко са живи, колко са безследно изчезнали и т.н.

Алтернативният вариант за преброяване, в частност, извършено на основата на анализа на потребеление на основни хранителни продукти, обаче показват други резултати, с 10 милиона по-малко.

Къде са тези 1о милиона?

Църковните способи за анализ на съвременния феномен на емиграция показват, че хората в последно време емигрират все по-често не зад океана, в Северна или Южна Америка, а в Европа.

Все по-често големи украински общности се появяват по цяла Западна Европа.

Например, според данни на полската статистиката, към настоящия момент в Полша се намират над 1, 300 украинци, в Италия украинците са около половин милион, в Испания около 100 000, и тези цифри продължават да растат.

Украинците са пръснати по целия свят, тези от тях, които са живи, и имат стимул за по-добър живот.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;