26 септември 2017- Нюз Фронт.

Иранската прокуратура е завела дело срещу основателят на месинджъра  Telegram Павлел Дуров, съобщава иранската информационна агенция  ISNA.

 

 

Павел Дуров, талантлив програмист, основател на Telegram, един от създателите на Vk и милионер

Според мнението на прокуратурата, месинджъра създаден от него, се използва от екстремисти, а също така за разпространение на детска порнография и продажба на наркотици

Прокурорът Абас  Джафари Долатабади заяви, че Telegram предоставя услуги не само на обикновените потребители, но и на трафикантите на хора и наркотици.

В ерата на интернет комуникации, и престъпниците, особено ползват мрежата за осъществяването на незаконна дейност и престъпления, а и да не забравяваме, че живеем в условия на информационна война, в която правилата се нарушват по всевъзможни абсурдни начини.

В отговор Павел Дуров, заявява, че истинските причини се крият в това, че месинджъра всъщност блокира съдържанието на терористите от Иран, и за това Иран нервничи.

Също така основателят на приложението  Telegram, заяви, че обвиненията са несъстоятелни, тъй като в Иран то се използва от няколко милиона души.

Остава открит въпроса и  как Иран смята да привлече Павел Дуров под съдебна отговорност, тъй като той едва ли би се явил на подобно дело, особено в Иран, но прави впечатление самия жест.

Напоследък все повече, социалните мрежи и други интернет ресурси са подложени не само на всякакъв вид атаки, разследвания, блокирания, но и предизвикват недоволството на онези, които въпреки всичките си финансови ресурси, не успяват да манипулират успешно обществените настроения.

Но това не значи, че опитите не спират.

А как работи Вашия компютър в мрежата? Имате ли смущения?

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;