Ако президентът на САЩ Доналд Търмп реши да атакува Русия, то той ще направи това «твърдо и решително».

Това по време на «Ялтенската международна стратегия» в Киев съобщи екс-спикерът на американския конгрес и лидер на републиканското болшинство в парламента на САЩ Нют Гингрич.

«Ще има консенсус, хората ще разберат, че Русия — това не е съсед, който има друга гледна точка, а враг», заяви той.

Според Грингрич, ако хората, които са в обкръжението на главата на Белия дом, планират атака срещу Русия, то те трябва да действат много решително.

Освен това, отбеляза той, самият Тръмп е «много агресивен човек».

Според Грингрич, понастоящем САЩ не могат да се отнасят към Русия по друг начин, освен враждебно.

«Ще има още по-голям натиск и санкции. Ще изпращаме оръжие на Украйна, това ще вдигне цената на противопоставянето», обрисува политикът своето виждане за бъдещите руско-американски отношения.

Припомняме, че по-рано в САЩ споделиха за плановете си да се нормализират двустранните отношения, Русия заяви за това си желание отдавна и го припомня периодично.

Документът спрямо Русия се е оказал в Доналд Тръмп през април тази година.

Според американското издание Buzzfeed, планът уж е предполагал провеждането на няколко срещи и възстановяване на контактите на дипломатическо ниво.

Самият глава на Белия дом никога не се е изказвал за този план.

Но настоящото ниво на двустранните отношения явно посочва, че американският лидер плюе на намеренията да подобри отношенията си с Русия — вместо нормализиране е налице още по-голяма ескалация.

В началото на септември сътрудниците от американските спецслужби незаконно нахлуха на територията на руското дипломатическо представителство в Сан Франциско.

Вашингтон нарече обиска преглед.

Руските дипломати твърдят, че подобни действия са нарушение на законите на САЩ, а и на основополагащите принципи на международното право.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;