BI: Русия привлича потенциални купувачи с шокиращи проекти

Периодическите съобщения за различни разработки на най-ново руско оръжие в значителна степен обясняват «култа към патриотизма и националната гордост», който поддържа президентът Путин, пише  Business Insider.
От друга страна, тези «шокиращи» проекти са призвани да привлекат повече потенциални покупатели на руската военна техника, дори ако в резултат не бъдат реализирани, се отбелязва в статията.
BI: Россия завлекает потенциальных покупателей оружия шокирующими проектами

Wikimedia
Без съмнение, при президента Путин отбранителната промишленост на Русия започна да се възражда.
Но в същото време постоянно се появява информация относно различно руско «оръжие на бъдещето», което е в разработка, макар болшинството от тези планове да не се потвърждават с нищо, пише изданието.
Например, през 2015 година Кремъл твърдеше, че Русия ще строи танкове, снабдени с лазери, а през 2016 година системи за ПРО, които трябваше да се разположат в космическото пространство, се казва в статията.

Могат да се отдели цяла поредица от причини, защо Русия продължава да разпространява подобни съобщения на базата на «полуистината, преувеличението и откровената лъжа», счита авторът.

По всяка вероятност в основата на това лежи «култът към патриотизма и националната гордост», към който се придържат Путин и неговото обкръжение, наред с опитите да се преориентира руската отбранителна промишленост към потенциални покупатели, се отбелязва в статията.

Но каквито и да са причините, само за последните няколко месеца журналистите вече изброиха поне пет подобни  «шокиращи» информации, касаещи най-новите руски оръжия

В частност, в края на август в руските СМИ се появиха съобщения, че новият танк Т-14 Армата ще бъде «приспособен към марсиански температури».

Генералният директор на Руската самолетостроителна компания МиГ неотдавна обяви, че перспективният авиационен комплекс за далечно прихващане МиГ-41, който се разработва на мястото на свръхзвуковия истребител-прихващач с далечен радиус на действия МиГ-31, ще може да изпълнява бойни задачи «дори в космоса», се казва в статията.

Макар проектът за новия прихващач вече да се разработва, Русия няма да започне изграждането на МиГ-41 до средата на 2020 г. и няма да е готова към разполагането на тези машини минимум до 2035 година, пише изданието.

Авторът е убеден, че руският изтребител МиГ-41 няма да може да полети в космоса.

(от редакцията: Авторът НЕ Е специалист, но прави твърдения. Как бихте описали подобен човек?)

Превод и редакция: Петя Паликрушева за News Front

Източник: http://www.businessinsider.com/ussias-military-projects-2017-9

Коментари:

Зареждане ...