Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че обмисля да организира военен парад във Вашингтон на националния празник на САЩ Деня на независимостта (4 юли), като се е вдъхновил от парада по повод Деня на Бастилията, на който присъства в Париж, предадоха световните агенции.
На среща с френския президент Еманюел Макрон в кулоарите на Общото събрание на ООН Тръмп заяви, че е поискал от началника на администрацията на Белия дом, пенсионирания генерал от морската пехота Джон Кели, да разгледа възможността за подобна демонстрация на военната мощ на САЩ, съобщава Ройтерс.
«Хората не знаят какви големи воини има във Франция», заяви американският президент, цитиран от Франс прес, коментирайки парада в Париж, на който присъства тази година. «Имаше много самолети и много военна мощ», подчерта той и обеща, че САЩ ще се опитат да надминат показаното във Франция.
Тръмп обсипа с комплименти френския си колега, заявявайки, че той върши страхотна работа в своята страна и е уважаван от американци и французи, БТА

Тагове: ; ; ; ;