17 септември 2017- Нюз Фронт.

С вековната си мъдрост, българският народ се е надявал и се надява, вярвал и вярва на братския руски народ и изпитва безгранична любов към Братята си Освободители!
Днес, на този велик празник, изразихме тази българска позицич, заедно с много граждани, Българското славянско движение (председател профессор Алла Гигова), Българският антифашистски съюз, Съюз на ветераните от войната, Отечественният съюз, Конфедерацията на независимите профсъюзи, «Нощните вълци», Организация на сирийците във Варна, политически партии и много други, сподели една от участничките в акцията под наслов « България обича Русия! Русия не ни враг!«

 

 

Акцията във Варна събра граждани и организации пред Генералното Консулство на Русия в морската столица.

В знак на уважение и признателност към нашата Освободителка прозвуча химна на Русия в началото на акцията, а мотористите от » Нощни Вълци» развяваха знамената на България и Русия.

Полковник Младен Николов от » Съюза на Ветераните от Войните на България» откри събитието с приветствено слово.

 

Алла Гигова – доктор на историческите науки, и секретар на Българското Славянско движение прочете Декларация, обръщение направи и  д-р Молхам Газал, Председател на Асоциацията на сирийската  общност във Варна.

 

 

 

 

Генералният Консул на Руската Федерация Сергей Николаевич Лукянчук приветсва и бладори на всички присъстващи за изразената позиция.

Паралелно, такава акция се проведе и в Пловдив, събралите се развяха знамената на България и Русия, под звуците на тържествена музика.

 

 

 

 

Пловдичани  излъчиха Декларация, която ще бъде адресирана до Президента на България, Народното Събрание, Медиите и Посолството на Русия у нас. Ето част от текстта на Декларацията

Ние , членовете и симпатизантите на «Движение на русофили «Петко войвода» заявяваме следното:

Във връзка с доклада за състоянието на националната сигурност на България за 2016 година , предложен за обсъждане ,

ЗАСТАВАМЕ ТВЪРДО СРЕЩУ ОПИТИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ ДА НИ ВНУШАТ , ЧЕ БРАТСКА РУСИЯ Е НАШ ВРАГ.

КАТЕГОРИЧНИ СМЕ , ЧЕ МНОГОВЕКОВНИТЕ ТРАДИЦИОННИ ВРЪЗКИ И ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ БЪЛГАРСКИ И РУСКИЯ НАРОД НЯМА КАК ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ И ЗАЛИЧЕНИ.

ОСОБЕНО ДНЕС, КОГАТО БРАТСКА РУСИЯ Е СТРАЖ НА МИРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ , ЕДИНСТВЕНИЯ ИСТИНСКИ ОТПОР СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА.

И КАКТО Е КАЗАЛ ЛЕГЕНДАРНИЯ БЪЛГАРИН КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА

«НЯМА СОПА , КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОТ СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИНА РУСИЯ » ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ ! СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ !

В сряда, 20 септември, такава акция ще премине и в столицата София пред Посолството на САЩ.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;