Специализираният отряд за борба с тероризма е по улиците на София, маскирани полицаи с автомати. За момента от МВР не коментират причината за масирана операция, служителите са въоръжени с автомати и бронежилетки. Претърсени са адреси на 4 места в столицата.
Според източници от МВР два автомобила са задържани на изхода на магистрала ”Тракия”. Има арести на няколко места.
Шестима са арестувани при спецоперация в София, но не е изключено броят им да нарасне. Столицата е пълна с полицаи с автомати. Според неофициални данни действията на полицията са свързани с преследване на заподозрени за отвличането на Адриан Златков?
 Петима от задържаните са били спрени от екипите на полицията на изхода на столицата към АМ «Тракия».

В операцията, която е разработка на ГДБОП взимат участие отрядът на баретите в МВР, както и спецзвеното «КОБРА» в СДВР.  Задържаните са част от престъпна група занимаваща се с разпространение на наркотици, но сега са задържани за друго. Извършват се процесуално-следствени действия във връзка със специализирана операция под наблюдението на прокуратурата.

Задържаната група е свързана с разпространение на наркотици, но в момента е хваната за друго престъпление, съобщава ПИК

И през днешния ден ще продължат действията на полицията по случая. Очакват се още претърсване на различни адреси в столицата. Снощи главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов потвърди за операцията, но не уточни с какво са се занимавали арестуваните.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;