18 септември 2017- Нюз Фронт.

Скандалният американски антируски доклад предизвика ответната реакция на българския народ. Колкото и да сме притискани от Запада, и каквито и крази да изживяваме, все пак имаме будна съвест и чувство за достойнство. Днес, във Варна и Пловдив се проведоха първите акции под наслов » България обича Русия! Русия не ни е враг!

В сряда, 20 септември, предстои и акция пред американското посолство в столицата.

Когато липсва адекватна и достойна политическа позиция народът ни се намесва изразявайки собствения си глас, за да острами името на България. И докато има такива българи, нищо у нас не е загубено.

Във връзка с разгорялата се тема, представяме и експертен прочит на ситуацията, от редовния ни експерт, Велизар Енчев, приятно четене!

 

 

Мнозина се питат кои са авторите на правителствения доклад, определящ Русия като заплаха за България, но малцина си спомнят, че русофобите в кабинета не са от ГЕРБ, а от Опитомени патриоти.

По ирония на съдбата русофобията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не им пречи на избори да обират гласовете на русофилите.

 

 

Просто защото простият народ вярва на тъпия стереотип, че по презумпция патриотът е русофил и изобщо не се интересува от фактите.

Та точно за простолюдието, което в тези усилни дни вари ракия, бурканира туршия и кълне душманите на Дядо Иван, припомням това:

В разгара на президентската кампания през октомври 2016 г. Валери Симеонов заяви в интервю: «В голяма част от историята на България Русия е била наш враг. Даже бих казал, че в по-голямата част от историята ни Русия е наш враг, включително и при Руско-турската освободителна война… Година след освобождението се е стигнало до там, че голяма част от народа започва да съжалява за турското робство…» По логиката на председателя на НФСБ, който дори не крие омразата си към Русия, императорската армия на Александър II е била не освободител на българите, а окупатор на българските земи.

И което е особено шокиращо в това откровение, „българският народ съжалява за турското робство“.

Тогава поисках от историка Красимир Каракачанов и щатния русофил Волен Сидеров да се разграничат от антиисторическата позиция на Валери Симеонов, ала призивът ми остана глас в пустиня.

И двамата замълчаха, страхуващи се от гнева на коалиционния си чорбаджия, известен с това, че не прощава инакомислие даже и по прогнозата за времето. Що се отнася до русофобията на Каракачанов, тя пролича и на министерската среща на НАТО в Брюксел, на която новият ни военен министър гордо рапортува: „България подкрепя засилването на Източния фланг на НАТО“, разбирай Източния фронт на САЩ.

В духа на евроатлантическите ценности, нито една телевизия не излъчи това изявление на боса на ВМРО и русофилският му електорат остана в неведение за новия подвиг на НАТО-вския войвода.

А СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО: Според отлично осведомени източници, Каракачанов е съавтор на писания в централата на пакта доклад в качеството си на НАТО-вски военен министър. Именно той го е представил на закрито правителствено заседание в края на август, а Симеонов е дал пълната си подкрепа за него.

Демографското вице дори компетентно се е изказало по „руската заплаха за България в Черно море след анексията на Крим“, а военният бос одобрително е кимал с глава. По разбираеми причини тази част от правителствената стенограма не е дадена на медиите с мотива, че е класифицирана информация, пряко касаеща националната сигурност. Наивно се надявам опозицията да притисне премиера и военния министър по време на парламентарните дебати около въпросния документ, за да лъснат потайните дела на опитомените от НАТО патриоти.

Но съдейки по мълчанието на Корнелия Нинова и бягството й от критична позиция както към доклада, така и към патриотичните му автори, с които драпаше да управлява, нищо чудно той да мине в пленарната зала.

След като янките опитомиха дори крещящите срещу НАТО патриоти и ги натикаха в кошарата на Чичо Сам, какъв проблем са им социалистите, които ни вкараха в НАТО?

Велизар Енчев.

Екипът на Българска редакция News Front  благодари на Велизар Енчев за анализа по темата!

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;