17 септември 2017-Нюз Фронт.

След съвместните успехи на ВКС РФ и правителствените войски на Сирийска Арабска Република в разгромяването на терористите и освобождаването на Дейр-ез-Зор, САЩ и компания не само скърцат със зъби, но и подемат нова кампания провокации. Поредната порция идва със зле скалъпено обвинение срещу Русия. 

Международната коалиция на САЩ обвини руската страна, в нанасяне на авиоудар по отрядите на про-американското кюрдско формирование » Демократични сили на Сирия

(SDF).

В официалното заявление на коалицията възглавявана от САЩ се казва, че в резултат на действията на ВКС РФ, източно от река Ефрат, недалеч от Дейр-ез-Зор, на 16 септември, били ранени няколко от бойците на » Демократичните сили на Сирия. В заявлението още се казва, че руската страна била наясно с разположението на  SDF и консултантите на коалицията именно в този район.

Официалният представител на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков вече опроверга американските заявления, наричайки ги «неистина».

 

» Глупости са това. Невъзможно е. За какво да ги бомбардираме?»

 

Коментар по безпочвените обвинения на коалицията възглавявана от САЩ, направи и началникът на комисията на Съвета на Федерацията по информационна политика Алексей Пушков.

 

 

» Преди да обвиняват Русия, нека от Пентагона да си спомнят, как бомбардираха позициите на армията на Сирия, и как въоръжиха джихадистите с въоръжение на стойност 2, 5 милиарда долара»- написа в  Twitter  Алексей Пушков.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;