Корпусът на стражите на ислямската революция на Иран за последните няколко години е успял да проникне в американските командни центрове и има доказателства за подкрепата на САЩ към терористите от ИДИЛ, това заяви командващият военно-космическите сили на КСИР Амир Али Хаджизаде.
Командующий военно-космическими силами КСИР Амир Али Хаджизаде
«Проникнахме в командните центрове на САЩ и в продължение на няколко години видяхме те какво следят, къде удрят, около какво преминават между другото и как подкрепят ИДИЛ», съобщи той по телевизия  IRIB.

Хаджизаде отбеляза, че, ако КСИР получи разрешение да публикува доказателствата за американската подкрепа към ИДИЛ, това ще се превърне в «огромен скандал» за САЩ.

Военните от Иран нееднократно заявяват, че Техеран разполага с доказателства за подкрепата на Вашингтон към терористичната групировка ИДИЛ.

В края на юни съветникът на главнокомандващия КСИР Хамид Реза Могадам Фар в интервю за RT заяви, че Иран ще публикува подобни доказателства.

По-рано се заговори за включването на Корпуса в терористичния списък на САЩ да стане на основание Директива 13224 (Executive Order 13224) за предотвратяване финансирането на терористична дейност, подписана от президента Буш две седмици след атентатите в Ню Йорк и Вашингтон на 11 септември 2001 г.

Директивата позволяваше на американските власти да разследват самоличността и да санкционират дейността на физически лица, фирми, благотворителни организации и екстремистки групировки, занимаващи се с терористична дейност.

Тогава “Стражите на ислямската революция” бяха на път да станат първата официална правителствена структура, включвана някога в списъка.

Властите във Вашингтон бяха уверени, че Корпусът участва пряко във въоръжаването и подготовката на групировките и паравоенните формирования, воюващи срещу САЩ в Ирак и Афганистан и финансира голяма част от терористичните групировки в Близкия Изток.

 

 

Тагове: ; ;