Освен прегазването на хора с автомобили и нападенията срещу униформени служители по сигурността, джихадистите призовават напоследък последователите си да предизвикат дерайлирането на влакове в Европа, изрази безпокойство френската полиция, цитирана от Франс прес.
«Важно е да се подчертаят неотдавнашните призиви на терористични организации, насочени към «вълци единаци», които са подстрекавани да причинят в Европа дерайлиране на влакове, горски пожари и отравяне на храни», се казва в телеграма на Генералната дирекция на националната полиция от началото на септември, разкрита от в. «Паризиен»
Според текста транспортната инфраструктура и средства имат «много структурни слабости» и са «привилегирована мишена», особено гарите. Туристическите места също трябва да се наблюдават по-бдително, тъй като в случай на атентат има потенциал за повече човешки жертви.
Заради зачестилите атаки с автомобили, в документа се казва, че управителите на паркинги и шофьорите трябва да сигнализират незабавно за всяка кражба или подозрителни действия, БТА

Тагове: ; ;