БЪЛГАРСКИ АНТИФАШИСТКИ СЪЮЗ
ГРАДСКИ СЪВЕТ – СОФИЯ

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на Градския съвет на БАС – София

Ние, българските антифашисти, изразяваме своето дълбоко възмущение от политическия акт, с който правителството на Бойко Борисов обяви Руската федерация за заплаха за сигурността на България.

Този акт на правителството е срам за Родината ни и гавра с паметта на хилядите руски войни отдали живота си за свободата на България.

Гавра е и с паметта на милионите червеноармейци, спасили Европа и света от кафявата чума, на които признателните европейски народи са вдигнали паметници из целия континент, включително и във Виена и Берлин.

За нас няма никакво съмнение, че за това позорно решение отговорност носи лично министър-председателят Бойко Борисов, защото в неговата партия-султанат никой друг няма право на мнение, още по-малко на несъгласие с лидера.
От 2009 година като министър-председател той води последователна политика на влошаване на българо-руските отношение, обслужвайки антибългарски интереси.

Борисов носи вина за спирането на трите енергийни проекта АЕЦ „Белене“, “Южен поток“ и „Бургас – Александруполис“. С цялата си политика той и подчинените му поставят интересите на „началниците от Брюксел“ над интересите на българския народ. За трите си мандата като премиер Борисов увеличи държавния дълг с 18 милиарда лева, закри стотици хиляди работни места в страната и постигна немислими рекорди в намаляването на раждаемостта в България.

Неговото управление е вредно за България и ние го призоваваме час по-скоро да направи единственото добро на българския народ, на което е способен, а именно – да подаде оставка.

Призоваваме всички български граждани на протест и гражданско неподчинение срещу антибългарската политика на правителството – след 8 години застой България има нужда от промяна, България има нужда от нова надежда за по-добро бъдеще, българският народ заслужава много повече от стабилната мизерия, гарантирана от ГЕРБ.
За доброто на България да я спасим от Бойко Борисов!

гр. София

Градски съвет на Български антифашистки съюз – София

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;