Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън призова военните в Мианма да сложат край на «гоненията» над мюсюлманското малцинство на рохингите, които масово бягат в съседен Бангладеш, предаде Франс прес.
Трябва да подкрепяме лидерката на мианмарското гражданско правителство Аун Сан Су Чжи, но трябва да заявим съвсем ясно на военните, че ставащото е недопустимо, заяви държавният секретар на САЩ.

По-рано държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обсъди глобалната сигурност и помощта за пострадалите от урагана Ирма с британския премиер Тереза Мей и с външния министър Борис Джонсън, предаде ДПА.
В обсъждането на хуманитарно-спасителните дейности в Карибския регион след урагана Ирма се включи и началникът на отдела по политически въпроси на френското външно министерство Никола дьо Ривиер.
Форин офис заяви, че Великобритания е осигурила «стратегически въздушен мост» в подкрепа на френските хуманитарни операции на карибските острови Сен Бартелеми и Сен Мартен и че тя работи тясно с властите на САЩ за гарантиране на безопасността на хората в щата Флорида.

Тагове: ; ; ; ; ;