Мотопробег срещу русофобията стартира в Полша. Пробегът е организиран от обществената организация «Полско-руско братство» и ще се проведе под лозунга «Не на русофобията».

Акцията започна днес и ще продължи до 19 септември.

Пътят на рокерите ще премине по полските градове и селища.

«По време на пробега ще разпространяваме листовки, призоваващи към прекратяване на враждебната политика спрямо Русия. Това събитие е прекрасна възможност да се възобнови полско-руският диалог

Във всеки град, през който ще преминем, ще посетим градската администрация, ще информираме общинските власти за нашата инициатива», сподели главата на братството Петр Радтке.

Според плана на акцията, тя ще стартира в Олиштина, където рокерите заедно с членовете на обществената организация «Калининград-Олиштин-Свиноуйсъце» ще проведат почистване на гробището на героите от Червената армия.

В близките дни рокерите ще посетят още около десетки населени места, включително градове Елк, Балосток, Августов.

Крайният пункт на трасето на пробега с големина над 1500 км ще е столицата Варшава, където ще се положат цветя на Гроба на Незнайния войн и на гробището-мавзолей на Червената армия.

«Само при дружба и сътрудничество с Изтока ще бъдем в състояние да почувстваме своето правдиво естество.

Ние излизаме без страх сред хората с възгледите си, защото сме искрени и открити, нищо не крием. Главната ни цел е хората в Полша да започнат да ценят дружбата и добросъседството», заяви Радтке.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ;