Британският външен министър Борис Джонсън заяви, че намерението на Либия да произведе избори през 2018 г. е «вероятно подходящият период», предаде Ройтерс.
«Много е важно обаче да не се действа прибързано и първо да се свърши политическата подготовка. Трябва да има конституция, да има приета основа, за да могат тези избори да се състоят», каза Джонсън.

По-рано държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обсъди глобалната сигурност и помощта за пострадалите от урагана Ирма с британския премиер Тереза Мей и с външния министър Борис Джонсън, предаде ДПА.
В обсъждането на хуманитарно-спасителните дейности в Карибския регион след урагана Ирма се включи и началникът на отдела по политически въпроси на френското външно министерство Никола дьо Ривиер.
Форин офис заяви, че Великобритания е осигурила «стратегически въздушен мост» в подкрепа на френските хуманитарни операции на карибските острови Сен Бартелеми и Сен Мартен и че тя работи тясно с властите на САЩ за гарантиране на безопасността на хората в щата Флорида, БТА

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;