Фрегатата на Черноморския флот на Русия «Адмирал Есен» прие на борда си чуждестранни журналисти по време на изпълнение на бойната задача в Средиземно море заедно с подводниците «Колпино» и  «Великий Новгород», които нанесоха удар по позициите на бойците от ИДИЛ в Сирия.
Както съобщава  РИА Новости, на борда на кораба бяха поканени над 50 представители на руските и чуждестранни СМИ.
Отбелязва се, че по време на изпълнение на бойната задача журналистите от Франция, САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Китай, Швеция и Канада за първи път са посетили руска фрегата, извършили са екскурзия по кораба.
По-рано Министерството на отбраната на Русия публикува видео от удара от подводниците «Великий Новгород» и «Колпино» с крилати ракети «Калибър» по обекти на ИДИЛ в Сирия.

Бойният кораб влезе в състава на постоянното съединение на ВМФ в далечната оперативна зона през месец май. В момента в състава на групировката задачи изпълняват корабите на Черноморския флот „Адмирал Григорович» и „Адмирал Есен», съобщиха от пресслужбата на руския Черноморски флот.

От там съобщиха, че „Адмирал Есен» изпълнява междуфлотски преход от Балтийския към Черноморския флот. Той е преминал през Гибралтар и е влязъл в Средиземно море.

„Адмирал Есен» е с водоизместимост 4000 тона, скоростта му е 30 възела, автономността на плаването 30 денонощия. Съдът е снабден с крилати ракети „Калибър-НК», с ракетни комплекти „Щил-1″ и със 100-мм оръдия. От палубата му може да излитат хеликоптери Ка-27.

Подводниците «Великий Новгород» и «Колпино» нанесоха удар в четвъртък от подводно положение с крилати ракети «Калибър» по важни обекти на ИДИЛ в Сирия, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Тагове: ; ; ; ; ;