Лидерите на демократите в двете камари на Конгреса на САЩ казаха, че са постигнали споразумение с президента Доналд Тръмп за защита на хиляди млади имигранти от депортиране и за финансиране на някои мерки за укрепване на сигурността по границата, предаде Асошиейтед прес.
Това споразумение обаче не включва изграждането на стена по границата с Мексико, за каквато Тръмп отдавна настоява. Споразумението бе постигнато на работна вечеря на президента в Белия дом с  лидерите на демократическото малцинство в Камарата — Нанси Пелоси, и в Сената — Чък Шумър.
Споразумението предвижда да се гарантира защита от депортиране на близо 800 000 имигранти, доведени незаконно в САЩ още като деца, които досега бяха под закрилата на специална програма, обявена от експрезидента Барак Обама. Тази програма им даваше временно право да работят без страх от депортиране. Тръмп прекрати програмата в началото на този месец, като даде на Конгреса 6 месеца да предложи законодателно решение на проблема, преди защитеният статут на т.нар «дриймъри» (мечтатели) да изтече, БТА

Тагове: ; ; ; ; ; ;