АП отбелязва, че Тръмп за втори път в рамките на две седмици пренебрегва своите републикански съпартийци и се договаря през главите им с лидерите на опозицията в Конгреса.
Пелоси и Шумър обявиха споразумението между Трмъп и Демократическата партия за младите мигранти в общо изявление след срещата, но не уточниха съществени подробности относно съдържанието му. Според анонимен източник, запознат  с разговорите по време на снощната среща и цитиран от АП, специален закон, който се предвижда да бъде приет, ще даде право на дриймърите да получат гражданство при определени условия.
От Белия дом засега отказват коментар. В кратко официално съобщение за срещата се отбелязва само, че президентът е имал «конструктивна работна вечеря» с Шумър, Пелоси и служители на администрацията, на която са дискутирани «политически и законодателни приоритети», включително отменената програма.

«Това е позитивна стъпка към реализация на силния ангажимент на президента да се търсят двупартийни решения на проблемите, които са най-важни за всички американци», се казва в съобщението на Белия дом, БТА

Тагове: ; ; ;