13 септември 2017-Нюз Фронт.

Външният министър на Иран Мохамед Джевад Зариф ще пристигне в Русия в сряда за преговори с руското ръководство.

Както съобщи заместник министъра на Външните работи на Русия Михаил Богданов, основните въпроси на преговорите ще засягат ситуацията в Сирия.

 

 

» Ще се обсъжда всичко, което касае близкия Изток, Сирия, обстановката в региона като цяло»,- заяви заместник министъра на външните работи на РФ.

 

 

» Имаме плътни контакти с иранците, консултациите се водят постоянно, по всички въпроси, включително и по въпросите свързани със ситуацията в Ирак, Персийския залив, борбата с тероризма»,- добави още Михаил Богданов.

 

По-рано, във вторник агенция  Mehr съобщи, че министърът на външните работи на Иран Мохамед Джевад Зариф планира да посети Сочи на 13 септември.

Последния контакт към настоящия момент на Зариф с представители на Русия, е телефонния му разговор със Сергей Лавров на 31 август.

Тогава, както съобщи руското външно министерство, министрите са обсъдили актуалните въпроси на двустранните отношения и регионални въпроси, включително хода по изпълняваването на Съвместната всеобхваща програма на действие по ядрената програма и ситуацията в сирийското урегулиране в контекстта на договореностите, постигнати в рамките на Астанския процес.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;