Посланикът на Корейската народно-демократична република (КНДР) в Русия Ким Хен Чжун, по време на приема по случай 69-ата годишнина от основаването на Северна Корея, е заявил, че Пхенян се грижи за спазването на добрите традиции в руско-северокорейската дружба и има намерение да развива тези отношения и в бъдеще, предаде ТАСС.
„Нашата партия и правителство се грижат за спазването на добрите традиции в нашата дружба и имат намерение да развиват и в бъдеще тези отношения, в съответствие с договорките“, подчерта дипломата.
Според неговите думи, КНДР днес се е превърнала „в ядрена държава, на която не би посегнал нито един противник“. „Под мъдрото ръководство на Ким Чен-ун, ние достихаме до успехи в строителството на социалистическа държава. Няма сила, която е способна да спре нашето развитие“, отбеляза Ким.
„Днес, ситуацията на Корейския полуостров е на границата на войната, заради американските действия срещу Северна Корея. Изпитанието на водородна бомба – това е нормален процес, през който трябва задължително да се премине, при паралелното развитие на икономиката и ядрените сили“, заяви северокорейският посланик в Москва, Фокус

Тагове: ; ; ;