Лидерът на БСП Корнелия Нинова е претърпяла пътен инцидент, съобщиха източници в МВР.

Според Блиц.бг мерцедес се врязал в шкодата, в която била Корнелия Нинова. Ударът бил отзад, докато колата на Нинова чакала на червен сфетофар. Катастрофата е станала в центъра на София. Инцидентът не е довел до сериозни наранявания, но Нинова е била закарана за преглед в болница.

Тя изпитва силни болки във врата, заради т.нар. камшичен удар, който е понесла. Направените прегледи са установили, че тя е получила мозъчно сътресение. Нинова е в съзнание, но изпитва остри болки в областта на врата.

От кабинета на „Позитано“ 20 потвърдиха информацията, но отказаха подробности. Заради инцидента редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП е било отменено.

За 14 ч бе насрочен брифинг за журналисти на «Позитано» 20. Десет минути след това обаче зам.-председателят на БСП Деница Златева информира медиите, че по неотложни причини лидерът на БСП няма да присъства.

Дир.бг съобщи, че катастрофата е станала малко преди 14 часа, когато Корнелия Нинова е пътувала за пресконференция на ръководството в партийната централа.

Служебният автомобил «Шкода», в който била тя, спрял на светофар, зад него имало таксиметров автомобил. В този момент лек автомобил «Мерцедес» се удря в таксито, а то се блъска в колата на Корнелия Нинова.

Председателката на БСП не е пострадала тежко, но се е оплакала от болки във врата заради камшичния удар. Нинова е стигнала до «Позитано», отменила е участието си в брифинга и сама е отишла за преглед в лечебно заведение.

Тагове: ; ; ;