«Антируските санкции нанасят вреда на икономиката на Германия, а политиката на конфронтация заплашва европейската сигурност и мира в Европа», констатира тя.

Не виждам санкциите с нещо да са променили ситуацията. Надявам се, че няма толкова луди хора, които са готови да тръгнат на военен конфликт с Русия заради Крим», каза левият политик.

Лидерът на левите в бундестага също изрази мнението си по повод кризата, разгоряла се на Корейския полуостров.

«Всички не са на себе си, че в разпореждане на такъв диктатор, като Ким Чен Ун от Северна Корея, се намира атомно оръжие.

Но този, който иска да предотврати увеличаването на ядрения арсенал в други страни, трябва да гарантира, че САЩ повече няма да нанасят военни удари по неугодните им правителства», подчерта Вагенкнехт.

Къде по-голяма заплаха за «мира по цялата планета», според немския политик, произлиза от главата на Бели дом Доналд Тръмп.

«Ядреният арсенал на САЩ без съмнение е по-голям от този на КНДР. Американският президент, който активно натрупва военен потенциал, насъсква конфликт с Русия и заплашва в Туитър да нанесе ядрен удар, той е голямата заплаха за сигурността», отбеляза Сара Вагенкнехт.

Петя Паликрушева за News Front

Източник: http://www.rp-online.de/politik/sahra-wagenknecht-russland-sanktionen-schaden-der-wirtschaft-aid-1.7072894