От пресслужбата на Кремъл съобщиха, че президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил с Германския канцлер по време на телефонен разговор въпроса за реализацията на Минските споразумения, предаде Regnum.
„По инициатива на германската страна се състоя телефонен разговор между президента Владимир Путин и канцлера на Германия Ангела Меркел“, пише в официално заявление на пресслужбата.

Двамата са обсъдили инициативата на Москва за създаване на мисия на ООН по съдействие на охраната на Специалната мониторингова мисия на ОССЕ. Путин е подчертал, че Москва е готова да допълни функциите на мисията на ООН, които са предписани в проекторезолюцията на Съвета за сигурност на световната организация, предложена от Русия.
Има се предвид, че осигуряването на охраната на наблюдателите на ОССЕ може да се осъществи не само на мисията на съприкосновението, но и на други места, където специалната мониторингова мисия провежда своите инспекционни посещения в съответствие с Минските споразумения“, се подчертава в съобщението, Фокус

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;