12 септември 2017- Нюз Фронт България.

 

В поредица от материали ще разгледаме темата за процеса на ислямизиране, и по конкретно- на Балканите.

Изключително дълбока и деликатна тема, с много подводни камъни изискваща внимание, прецизен анализ и факти, която медиите по ред причини избягват дълго време.

Ще представим експертни мнения, и ще сравним поотделно процесите протичащи в различни страни на Балканите и разбира се у нас. 

*Предварително правим уговорката, че се отнасяме с уважение към различните вероизповедания и религиозни чувства на различните етноси, и разследваме процесът на ислямизиране като геополитически инструмент.

 

 

Засилването на влиянието, и разпространението на исляма по териториите на Балканите съвсем не е случайно явление.

И ако от векове, вярата и религията са имали основополагаща роля, днес наблюдаваме въплъщаването на най-амбициозния и опасен план: да се завладеят умовете на хората и да им се вмени една вяра- ислям.

Такъв своеобразен поход срещу християнството.

И това не е преувеличение, тъй като самия процес е очевиден и върви с пълна сила.

Ще отбележим, че планът по ислямизацията има политическа окраска, тоест, по-скоро говорим за използването на религията, в качество на инстумент за въздействие и влияние с цел, получаване на власт над съзнанието на обществото. За пълно подчиняване.

Или с други думи, най-неочакваната война, ще я наречем духовен джихад.

 

 

Защо всичко започва именно от Балканите?

За последните няколко десетилетия и Балканите, и Европа преживяха много кризи- както в обществено-политически план, така и в морален.

И ако, християнската цивилизация винаги е имала здрави устои, то, «модерната» демокрация ъм днешна дата, успя да причини  сериозна вреда на традиционнните християнски ценности и морал.

А ислямската цивилизация от своя страна е готова отново да се прероди, и с амбициозен размах да завладее целия свят.

 

Можем да разгледаме това стълкновение на цивилизации в два аспекта.

От една страна, имаме Турция, която прокарва политиката на неосманизъм и се стреми да възроди Османската империя, засилвайки своето влияние на Балканите посредством активния строеж на джамии за мюсюлманите живеещи в региона.

 

 

 

 

От друга страна- активната пропаганда, която върви на няколко нива, но най-вече се проявява чрез проповедите на новопоявилите се оратори ( имами), които всячески противопоставят новия праведен път на исляма, и упадъкът на европейските ценности.

Не на последно място разбира се, мощното финансиране от страна на Саудитска Арабия посредством различни мюсюлмански фондоции, откриване на ислямски училища, водене на пропаганда с помощта на добре подготвени теолози, и разбира се разпространяването на радикални идеи.

 

Активна радикална пропаганда се води именно на Балканския полуостров сред мюсюлманското население. Количеството пристигнали от Саудитска Арабия или спомощта на Саудитска Арабия проповедници  у нас, в Македония, Черна Гора, Сърбия, Босна и Херцеговина за последните години вече дава своите плодове- ислямът незабелязано, но тряйно се закрепя по тези територии…

 

Очаквайте продължение по темата.

 

Ася Иванова-Зуан.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;