За руснаците закриването на консулствата от Тръмп беше целенасочено оскърбление, пише изданието.

«За това малко говориха в западната преса, но закриването на руското консулство в Сан Франциско имаше голямо значение», пише журналистът Л.Тод Ууд за The Washington Times.

Както отбелязва той, във възприятията на руснаците обискът на суверенната им собственост в САЩ от американците беше преднамерено оскърбление и нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

«Според мене, руската реакция произтича от слабостта на президента Обама и политиката на умиротворяване, пише авторът. — Всъщност, Москва обвинява САЩ за плачевното състояние не нещата между двете страни предишната американска администрация».

«Ако руснаците се намесваха в нашите избори или разбиват нашата електронна система, или действат безнаказано, дестабилизирайки Източна Европа, това е, защото те просто могат да правят всичко това, продължава журналистът. — При Тръмп наблюдаваме не комуникационен провал, това е старото добро презареждане, реално презареждане…

«Да, обиските целяха да унизят Русия, именно това искаше администрацията», пише авторът.

Според него, обиските «са заставили Путин да изглежда слаб в очите на руснаците, това е опасна позиция за руския президент. Ако добавим към това е съкращаването на визовите услуги за руското население, ефектът е още по-поразителен».

«Вероятно Трймп постъпва така само, заради разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер относно руската намеса в изборите.

Това е нещото, което ще кажат СМИ и левите, отбелязва авторът.

Но хората, с които общувам и които са в курса на нещата, ми казват, че Тръмп бие по Путин точно на правилното място — там, където боли».

Превод на моменти с отвращение: Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ; ;