CBS: Клинтън призна грешките си, които й попречиха да победи Тръмп

Дата на публикуване: 12 09 2017, 06:29


За последните 10 месеца Хилъри Клинтън анализира ситуациите, които й попречиха да стане  президент на САЩ.
«Аз съм добре. Но това не означава, че съм се успокоила или осъзнала какво се случи. Все още ми е много болно», каза тя в интервю за CBS News.
Екс-първата лейди все пак призна една от своите грешки: Хилъри Клинтън заяви, че именно използването на личната поща за работна кореспонденция по време на поста й на държавен секретар на САЩ й е попречило да победи на президентските избори през 2016 г.
«Считам, че главната грешка от тези, които извърших, беше използването на персоналната електронна поща», каза Клинтън.
«Говорих за това по-рано и ще го каже още веднъж — цялата отговорност лежи върху мене. Това беше поднесено в толкова негативна светлина, а аз не можах да се измъкна от ситуацията», цитира телевизията думите на Клинтън.
«Разбирам, че много американци бяха сърдити, поради финансовата криза. Имаше негодувание. Знаех това. Но се чувствах задължена да им предложа отговори, а не да се будалкам с тях. Считам, че това също беше моя грешка, защото хората не искаха да слушат за плановете ми. Те искаха аз да споделя с тях гнева им. Трябваше да покажа, че разбирам това», призна политикът в интервюто.
 Клинтън съобщи също, че прекратява активното си занимание с политика, но няма да излезе от политиката.
«Повече няма да се кандидатирам. Но от политика няма да изляза, защото вярвам, че е заложено бъдещето на нашата страна в буквален смисъл».
Петя Паликрушева за News Front
Източник: https://www.cbsnews.com/news/hillary-clinton-what-happened-sunday-morning-jane-pa

Тагове: ; ; ; ;