» България е душата, Русия-тялото. Заедно ще спасят света!»

Баба Ванга

 

Ежегодният събор на приятелите на Русия на Копринка тази година с особен трепет и размах напомни, че нашите духовни връзки с братушките остават живи завинаги.

И въпреки усърдието на световните медии да премълчават това сърдечно мероприятие, страхувайки се от непонятната сила, която се разгръща там, народът ни продължава да отстоява силата на духовната близост с Русия.

Тази година съборът край Копринка  се проведе с особена сила, тъй като беше посветен на 140 годишнината от началото на Руско-турската освободителна война, благодарение на която ние извоювахме свободата си, а Османската империя беше разгромена.

 

 

И ако някой към днешна дата се опитва да убеди българския народ, че трябва да е безгласна евроатлантическа буква, и просто послушен член на ЕС, то жестоко се е объркал.

Защото българския народ носи в цивилизационния си код светлината на знанието, на честта, на дългът да дава душата си в името на доброто и мира.

И никакви ултрамодерни провокации и лъжи не са способни да унищожат българския дух, който е призван да носи свещения кръст на православието и да глаголи истината пред света.

За това ни обичат и уважават  братушките, защото чувстват порива на душата на България, както някога, когато са ни се притекли на помощ и заедно сме отвоювали свободата си.

Днес светът е изправен пред огромни кризи и изпитания.

И ние трябва да помним само едно- пътят на България трябва да е достоен, защото носим силата в себе си да дадем духовен импулс, и да се борим за запазване на световния мир.

 

 

 

Благодарим на колегите от » Добро утро, българи!’- телевизия Алфа за предоставените кадри и прекрасния видео репортаж.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;