Немският актьор и режисьор Тил Швайгер в интервю за  Rheinische Post поиска да се подобрят двустранните отношения между Русия и Германия, той също обясни защо има намерение да гласува за Свободната демократическа партия на Германия.
«Имам приятели в Русия, те страдат от конфликта и от санкциите. Считам за неприемливо това, че американската икономика извлича изгода от това, че ние прилагаме санкции срещу руските фирми», заяви Швайгер.
Актьорът отбеляза също, че му харесва изказването на лидера на партията Кристиан Линднер «да се отложи въпросът за Крим», ако Германия има намерение да оправи отношенията си с Русия.
«Според Линднер, добрите отношения с Русия са в интерес на Германия. А санкциите само обслужват икономическите интереси на САЩ. Харесва ми това, че някой най-накрая каза нещо на глас», сподели Швайгер.
Освен това, той отбеляза, че руският манталитет е значително по-близък до немския от американския».
«Колко войни след Втората световна война разпали Русия и колко САЩ? Кой има повече военни бази? Кой в този свят е истинският агресор?
Никой не призоваваше за санкции, когато САЩ нахлуха в Ирак, в резултат на което те дестабилизираха целия Близък Изток.
Америка се поставя на първо място, а всички беди стоварва на нас», добави актьорът.
През ноември 2016 година в Украйна забраниха излъчването на немския филм, в който майор от ФСБ помага на главния герой, който играе немският актьор Тил Швайгер.
Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;