Боец от Националната гвардия на Украйна, по време на патрулиране, е намерил, в българското посолство в град Киев, подозрителен пакет, в който се е оказало, че има патрони, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение във Фейсбук профила на войнската част на Националната гвардия, от която е боецът, който е охранявал посолството.
Съобщава се, че находката е била открита накрая на оградата, откъм задната част на сградата на посолството. Скоро беше установено, че опаковката съдържа боеприпаси в големи количества (калибър 7.62 милиметра).
„Гвардеецът от военна част 2260, която се занимава с охрана на дипломатически представителствта и консулски учреждения, Владислав Кривобок, по време на изпълнението на служебните си задължения по охрана на посолството на Република България в Украйна, е открил подозрителен пакет с бял цвят, до оградата в задната част на сградата… След пристигането на полицейски екип е било установено, че в пакета има голямо количество боеприпаси (калибър 7,62 милиметра“, пише в съобщението, Фокус