7 септември 2017- Нюз Фронт.

Активната фаза на руско-монголските учения » Селенга-2017″ по ликвидирането на незаконните въоръжени формирования започна в пустинята Гоби, съобщи прес-службата на Източния военен окръг.

 

 

 

« Започна фазата на руско-монголските учения » Селенга-2017″.

На полигона » Зуунбаян» съвместната група войски отработи въпросите по борбата с незаконните въоръжени формирования.

От руска странабойните стрелби проведоха разчети на реактивните системи за залпов огън БМ-21 «Град».

Стрелбата премина по специални мишени, имитиращи лекоотбранителна техника на условните въоръжени незаконни формирования»,- съобщава окръга, отбелязвайки, че на свой ред монголските военнослъжещи са осъществявали прикритието на позициите от разузнавателни дронове на условния противник с помощта на мобилни зенитни установки.


 

Както се съобщаваше по-рано, тържествената церемония по откриването на руско-монголските учения «Селенга-2017» се състоя на полигон «Зуунбаян»в пустияната Гоби.

Съвместните учения за първи път се провеждат в толкова сложни климатични условия.

Съвместната група войски отработва въпросите по ликвидиране на условни незаконни въоръжени формирования, в ученията участват хиляди военни, задействани са около 250 единици въоръжение, военна и специална техника.

В хода на ученията руските военни научиха монголските си колеги да поразяват условния противник с «огнена въртележка»- принцип на водене на танков бой, при който  бойните машини се сменят една след друга образувайки огнен кръг и поразяват условния противник с флангова стрелба в движение.

Маханиците — шофьори от Източния военен окръг по време на подготовката на активната фаза на ученията усвоиха ориентирането в пустинята Гоби с помощта на будийски знаци, руските военни усвоиха използването на местните естествени и изкуствени знаци за определяне посоките на света.

 

«Селенга-2017» десетите поред съвместни учения, в които участват военните ВВО.

От 2008 до 2010 година маневрите се водят под името «Дархан» ( в превод от монголски

» щурче»).

 

От 2011 година ученията се преименуват на » Селенга» по името на река Селенга в Монголия.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;