Президентът на Турция и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган отправи критични послания към ЕС, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). Ердоган произнесе голяма реч вчера на разширено заседание на областните лидери на ПСР в Анкара.
„В момента страната, която трябва да направи стъпки и отстъпки, е именно ЕС. Или ще изпълни дадената дума — да отвори пътя и перспективата за преговорния процес за пълноправно членство и да изпълни точно поетите отговорности за предотвратяване на нелегалната мигрантска вълна. Или ще се изправи и откровено ще ни каже: „Ние не искаме да продължим нашия път с Турция”.

Този проблем няма друг изход. Съжалявам, но няма да им дадем шанс да превръщат Турция в „евтино мезе” по предизборни площади. Нека много добре да го знаят. Онези кръгове, които в името на краткосрочните си интереси „зарибяват” народите на Европа с омраза срещу Турция и на гърба на нея — с ненавист спрямо исляма и турците; в дългосрочен план много дълбоко ще съжаляват и ще изпитат болката от това. Историята го доказва: стрелите, които са насочени срещу нас, утре ще бъдат изстреляни по тях и те ще бъдат в центъра на мишената.”, посочва още Ердоган, цитиран от ДХА, Фокус

Тагове: ; ; ; ;