Държавният департамент отрича извършването на обиски и причиняване на повреди на консулството на Русия в Сан Франциско, закрито по решение на властите на САЩ. Това заяви представител на ведомството.
«Обвиненията от страна на руското правителство, в това число, че официални лица на САЩ са обискирали или повредили генералното консулство в Сан Франциско или други подобни сгради, са лъжливи»,  цитира РИА Новости представителя на Държавния департамент.
Той отбеляза също, че американската страна позволява на живеещите в домовете  на консулството руснаци да останат в тях до 1 октомври, «за да имат време да опаковат своите вещи».
«Тази седмица ние докарахме външни работници по договор, за да изградят преграда между офисното пространство и жилищната територия на сградата и да обезпечим съхраняването на офисите и помощните помещения на покрива на консулството», добави той.
Според него, ведомството е информирало «руското правителство за необходимостта от тези строителни работи преди те да са били започнати, поканен е като наблюдател руско официално лице по време на извършващата се работа».

 

 

Тагове: ; ;