The Sun: Вероятностите за началото на Трета световна война

Дата на публикуване: 06 09 2017, 07:29


През последната година събитията в света «имат неочакван поврат», пише  The Sun.
В Сирия не прекратява конфликтът с употребата на химическо оръжие срещу мирните граждани, пише изданието.
Северна Корея продължава да извършва изпитания на балистичнш ракети с цел превръщането й в ядрена държава.
Бойците от ИДИЛ все по-често извършват нападения поединично.
Във връзка с това британското издание анализира възможността за началото на Трета световна война.
Sun оценила возможность начала третьей мировой войны

 Великобритания гласува за излизането от ЕС и продължава да води преговори по Брекзит.
Миналата година Путин «побърза да се притече на помощ» на Башар Асад, с което постигна конфронтация със Запада.
По-късно напрежението достигна връхната си точка, когато поне 70 човека бяха подложени на химическа атака в сирийския град Хан-Шейгун, което подтикна Тръмп да нанесе ракетни удари по сирийската авиобаза, пише изданието.
Русия и Иран заявиха, че те няма да оставят без отговор каквито и да са по-нататъшни действия на САЩ, пише британското издание.
«Видяхме как Русия увеличи своята сфера на влияние и беше достатъчно агресивна по границите си. Това й даде възможност да направи повече, — отбелязва изпълнителният директор на Сдружението Хенри Джексън. — Русия направи всичко така, както тя искаше. Списание Тайм нарече Тръмп Човек на годината за 2016 година, но всъщност Човек на годината беше Путин».
Доколкото ИДИЛ напуска своите опорни пунктове в Сирия и Ирак, джихадистите могат да започнат кампания за световен терор, счита изданието.
 «Нищо ново, всеки път, когато ИДИЛ понася загуби, той напада извън границите, заяви Вериан Хан, директор на аналитичния център за изучаване на тероризма. — Това е начин да покажат на своите привърженици, че те все още са силни и могат да атакуват по свое усмотрение».
Както се съобщава, бойците от ИДИЛ призовават да се извършват нападения на самотни вълци над кинотеатри, търговски центрове и болници.
Що се отнася до Северна Корея, то, както заяви Тхе Йон Хо, «докато Ким Чен Ун е на власт, Северна Корея никога няма да се откаже от своето ядрено оръжие».
«Северна Корея няма да се откаже от него, дори ако й предложат десетки трилиони долари», добави той.
Ким Чен Ун нарече американските лидери «мишоци, прокрадващи се в тъмнината», заявявайки, че ЦРУ са имали намерение да го ликвидират.
КНДР заплаши САЩ с «пълномащабна» ядрена война и заяви, че има право «безжалостна да наказва».
Тръмп също мисли за нанасянето на военен удар по Северна Корея.
Както пише  The Sun, експертите по контрол над въоръженията казват, че останалият свят «действително трябва да се тревожи за потенциалните последствия от някои постове на президента в Туитър».
«Тръмп е истинско предизвикателство за дипломатите, — отбелязва експертът по международна политика Джон Ендрюс. — Една от причините се заключава в следното — ние сме свикнали, че сред световните лидери само един беше действително непредсказуем. И това беше Ким Чен Ун. 
Сега вече имаме втори — Доналд Тръмп.
Скоро ще видим какъв президент ще е той».
Петя Паликрушева за News Front
Източник: https://www.thesun.co.uk/news/2503419/world-war-3-2017-north-korea-syria-putin-isis-cold-war-missile/

Тагове: ; ; ; ; ; ;